1056 Budapest,
Belgrád rakpart 16.
Telefon: +36 1 318 12 22
reservation@dionysos.hu


Nyitva: minden nap 12-24 óráig
English

HALÉTELEK

1. KALAMARAKIA 3850,-
Bundázott tintahal karikák,tzatzikivel és fokhagymás pitával.
2. BAKALIAROS 4900,-
Sült tőkehalfilé, skordaliával,
fokhagymás-joghurtos zöldsalátával
és paradicsommal.
3. FILETO SOLOMOS 4980,-
Faszénen sült lazacfilé vajas párolt zöldségekkel
és Dionysos mártással.
4. GLOSSA 7200,-
Egész nyelvhal roston, vagy nyelvhal filé, lado-lemono öntettel,
pirított fenyőmaggal, vajas párolt zödségekkel.
5. KOKINOPSARO 4720,-
Mélytengeri vörös álsügér fej nélkül, faszénen sütve,
lado-lemono öntettel, skordaliával és friss zöldsalátával.
6. TSIPOURA 6900,-
Arany durbincs faszénen sütve, lado-lemono öntettel,
skordaliával és friss zöldsalátával.
7. LAVRAKI 6900,-
Tengeri sügér egészben faszénen sütve, lado-lemono öntettel,
skordaliával és friss zöldsalátával.
8. MIDIA MAVRA 3850,-
Friss paradicsommal vagy mustárral, vagy
fokhagymás fehérborban párolt tengeri fekete kagyló.
9. OCTAPODI 8200,-
Faszénen sült polip karok, lado-lemono öntettel,
joghurtos salátával.
10. SOUVLAKI THALASSINO 6200,-
Garnélarák, lazac és tintahal nyársra tűzve,
Dionysos mártással,vajas párolt zöldségekkel
és fokhagymás spenótlevelekkel.
11. GARIDES SOUVLAKI 6950,-
Tisztított rákfarok nyárson, faszénen sütve fokhagymás olívaöntettel,
friss zöldsalátával és sajtos sült burgonyával.
12. GARIDES TIGANITES 6950,-
Fokhagymás vajban sült tisztított rákfarok,
friss zöldsalátával és sajtos sült burgonyával.
13. VASILIKO KAVOURI 14900,-
Királyrák láb fokhagymás vajjal faszénen sütve,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonyával.
14. ASTAKOS /egész/ 14900,-
Egész languszta, grillezve vagy Dionysos módra,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonya-karikákkal.
15. ASTAKOS /fél/ 7950,-
Fél languszta, grillezve vagy Dionysos módra,
fokhagymás spenótlevelekkel és tejszínes burgonya-karikákkal.
16. PIKILIA ME DIAFORES GARIDES 16950,-
A pazar ráktálon garides souvlaki, karavides, királyrák láb,
fél languszta,fokhagymás spenótlevelekkel
és tejszínes burgonyával tálalva.
17. ASTAKOMAKARONADA /1/ 7950,-
Fél langusztával készült metélt, konyakos-tejszínes,
paradicsom mártásban, – 1 személyre.
18. ASTAKOMAKARONADA /2/ 14900,-
Egész langusztával készült metélt, konyakos-tejszínes,
paradicsom mártásban, – 2 személyre.
19. PSARO PIATELA DIONYSOS /2/ 24500,-
Kétszemélyes tál a tenger finomságaival:
tengeri vörös sügér,egész tsipoura, tintahal és garnélarákok nyárson,
faszénen sütve, nyelvhal és halfilé roston, vajas párolt zöldségekkel.
20. PSARO PIATELA POSEIDON /4/ 49500,-
Exkluzív haltál négy személyre, a tenger legkülönlegesebb kínálatával:
fél languszta, királyrák láb, arany durbincs és tengeri sügér,
tintahal és lazacfilé faszénen sütve,olívaolajban sült tőkehal filé és fűszeres apróhalak,
roston sült nyelvhal, kagylóval és sajttal töltött padlizsánroló, sült kagyló,
párolt cukkínibe töltött vörösboros polip, vajas párolt zöldségekkel és piláffal.